Про декларування розповідали на «Калинці»

Вже стали традиційними зустрічі працівників Чернівецької ОДПІ з приватними підприємцями ринку „Калинівський”. Нещодавно податківці організували для підприємців та відвідувачів найбільшого ринку Чернівців промо – акцію, щоб роз’яснити вимоги Податкового кодексу України щодо декларування доходів громадян за 2016 рік, а також презентувати тематичні листівки.
Про це повідомляє відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ.
Чернівецькі фіскали розповідали, що обов’язково до 3 травня мають подати декларацію громадяни, які протягом минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті не утримувався податок (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності, іноземні доходи, спадок, подарунки тощо).
Не підлягають обов‘язковому декларуванню доходи, отримані виключно від податкових агентів, доходи від операцій з продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Посадовці розповіли про право громадян на податкову знижку. Цьогоріч громадяни, які бажають реалізувати своє право на знижку за наслідками 2016р. податкову декларацію можуть подати впродовж усього року. Особливістю цьогорічної деклараційної кампанії є нова форма декларації та оновлена Інструкція щодо її заповнення.

peredplata