Герцаївське лісництво відшкодує державі понад 500 тис. грн. збитків

Герцаївське лісництво відшкодує державі понад 500 тис. грн. збитківГосподарський суд Чернівецької області задовольнив позов Сторожинецької місцевої прокуратури в інтересах Держекоінспекції області та Буківської сільської ради Герцаївського району до ДП «Герцаївське державне спеціалізоване лісництво АПК» про відшкодування шкоди в сумі понад 500 тис. грн., завданої довкіллю незаконними рубками лісу – інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Пред’явлення позову зумовлено результатами перевірки екоінспекції, якою було встановлено, що упродовж 2013-2016 років на території вказаного лісництва було незаконно зрубано 394 дерева, чим спричинено шкоду довкіллю на суму понад 500 тис. грн.

За вказаними фактами були проведені досудові розслідування та притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 197 КК України лісник та майстер лісу.

Зважаючи на те, що ДП «Герцаївське державне спеціалізоване лісництво АПК» не забезпечило відповідну охорону лісу, адже на постійних лісокористувачів законодавством покладено обов’язок вживати належних заходів до охорони лісових ресурсів, керівник Сторожинецької місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом до вказаного підприємства про відшкодування на користь спецфондів державного, обласного та місцевого бюджетів завданих збитків.

peredplata