На Буковині затримали поліцейського під час отримання неправомірної вигоди

Поліцейський групи реагування патрульної поліції одного із районних відділень поліції вимагав гроші за непритягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.
Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
Працівники Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області ДВБ Національної поліції України спільно з Чернівецькою обласною прокуратурою та ГУНП в Чернівецькій області, у ході проведення комплексу заходів викрили протиправну діяльність поліцейського ГРПП.

Зловживаючи службовим становищем, поліцейський вимагав та отримав від громадянина 6 тисяч гривень неправомірної вигоди за непритягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння та невилучення транспортного засобу.

26 квітня під час отримання зазначеної суми неправомірної вигоди поліцейського було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

peredplata