Спрощено доступ до професії приватного виконавця

Особи, які бажають стати приватними виконавцями, повинні пройти спеціальне навчання, стажування та скласти кваліфікаційний іспит.

Кваліфікаційний іспит проводиться у вигляді автоматизованого анонімного тестування. Перелік тестових завдань затверджується Кваліфікаційною комісією і заздалегідь публікується на сайті Міністерства юстиції України.

Тестові завдання включають тестові питання теоретичної частини, ситуаційні та практичні завдання, на виконання яких претендентам дається 4,5 години.
Мін\’юст наказом від 05.05.2017 N 1513/5 вніс зміни до розділу V Порядку допуску до професії приватного виконавця, яким регулюється порядок складання кваліфікаційного іспиту.

Зокрема, зменшено мінімальну кількість балів, які потрібно набрати для виконання теоретичної частини автоматизованого анонімного тестування, – з 40 до 35.
Ситуаційні завдання включають 5 завдань по 5 питань. Кожне питання оцінюється в 1 бал.

Практичне завдання оцінюється від 0 до 25 балів.

Також з 80 до 70 зменшено мінімальну кількість балів, які потрібно набрати для складання кваліфікаційного іспиту в цілому.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 05 травня 2017 р. за N 577/30445 та набрав чинності 12 травня 2017 року у зв\’язку з його опублікуванням в Офіційному віснику України від 12.05.2017 N 37.

Людмила ПИЛИПІВ
провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи
та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи
та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata