Чернівецького лікаря вшанують меморіальною дошкою

Пам’ять про видатного чернівецького лікаря Петра Драчука вшанують меморіальною дошкою, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Відповідне рішення прийняли сьогодні на засідання Чернівецького міськвиконкому. Меморіальну дошку за зверненням Буковинського державного медичного університету встановлять на фасаді будинку №3 по вулиці Богомольця, де видатний вчений, засновник кафедри травматології, ортопедії та військово-польової хірургії Буковинського державного медичного університету, Заслужений працівник вищої школи України, доктор медичних наук, професор Петро Степанович Драчук проживав з 1973 по 1990 рік.

Згідно з прийнятим рішенням, Буковинський державний медичний університет має розробити проектно-кошторисну документацію на встановлення меморіальної дошки і погодити її у відділі охорони культурної спадщини міської ради і управлінні містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради. Саме ж виготовлення та утримання меморіальної дошки буде здійснюватися за кошти спонсорів. Крім того, міськвиконком рекомендував замовнику (БДМУ) до встановлення меморіальної дошки провести ремонтні роботи з опорядження фасаду будинку №3 по вул.Богомольця.

peredplata