Екс-мера Чернівців можуть притягнути до кримінальної відповідальності + ВІДЕО – Відповідь Федорука

Екс-мера Чернівців можуть притягнути до кримінальної відповідальності + ВІДЕО - Відповідь ФедорукаПід час сесії Чернівецької міської ради 10 лютого 2011 р. колишній міський голова М.Т.Федорук звинуватив начальника УМВС України в Чернівецькій області М.Д.Харабару, що він замість того, аби боротися зі злочинністю, шляхом шантажу й погроз займається політичними репресіями.

Згідно з рішенням Першотравневого районного суду м.Чернівців від 21 березня 2011 р. М.Федорука було зобов’язано спростувати ці недостовірні відомості. Зробити це він повинен був на наступній з дня набрання законної сили судовим рішенням сесії міськради. Однак, М.Федорук подав заяву до суду про перегляд вищевказаного рішення, проте ухвалою від 6 липня 2011 р. в її задоволенні було відмовлено. Опісля екс-міський голова оскаржив дане рішення в Апеляційному суді Чернівецької області, який теж залишив його без змін.

Після вступу вищевказаного рішення суду в законну силу М.Федорук, хоча й був заздалегідь попереджений, його не виконав. Тому виконавча служба усі матеріали цієї справи направила до Першотравневої районної прокуратури м.Чернівців. У зв’язку із цим екс-мер 28 і 29 лютого 2012 р. був запрошений туди для дачі пояснень. Однак, на підставі ст.63 Конституції України, він відмовився давати будь-які пояснення з цього приводу. Тому прокуратура Чернівецької області нагадує п.Федоруку, що, згідно із статтею 382 Кримінального кодексу України, за умисне невиконання рішення суду, яке набрало законної сили, він може бути притягнений до кримінальної відповідальності, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Світлина

На це, в інтерв’ю \”Молодому буковинцю\” Микола Федорук відповів наступне

peredplata