В Чернівцях готуватимуть гідів міжнародного рівня

Сьогодні у Чернівцях розпочався тренінг для англомовних гідів-екскурсоводів міста. Проводиться він в нашому місті вперше і має на меті підвищення фахового рівня працівників сфери туризму та покращення туристично-екскурсійного іміджу м.Чернівці.

Проводить заняття відомий в усій Європі тренер-консультант туристичних гідів британка Айріс Беррі. Вона працює в Україні з 2006 року, і за цей час встигла підготувати висококласних фахівців, що працюють в туристичній галузі Києва, Ялти, Кам’янця-Подільського та інших українських міст. Курс, розрахований на 9 днів, включатиме в себе як теоретичні, так і практичні заняття. Зокрема, чернівецьких екскурсоводів вчитимуть правильно будувати екскурсію, подавати матеріал, спілкуватися з людьми, а також закріплятимуть ці теоретичні знання в практиці проведення музейних, піших та автобусних екскурсій Чернівцями. Вартість таких занять на курсі Айріс Беррі складає 3 тисячі євро з однієї особи. Проте завдяки підтримці Проекту міжнародної технічної допомоги USAID «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» для 14 чернівецьких гідів-екскурсоводів, що виявили цікавість до таких навчань, вони проводяться абсолютно безкоштовно. Координатором програм розвитку туризму в регіонах України від цього проекту USAID виступає Геннадій Друзенко, який також завітав сьогодні на відкриття тренінгу.

Після завершення курсу учасники тренінгу складатимуть іспит, що дасть їм право на отримання сертифікату «Гіда-міжнародника» від Світової федерації туристичних гідів (WFTGA), що є знаком найвищої якості в очах будь-якого іноземного туриста.

Від Чернівецької міської ради патронат та організаційну підтримку проведення цих курсів здійснює департамент економіки. Заступник його директора Володимир Пулинець, спілкуючись із пресою на сьогоднішньому відкритті тренінгу, висловив сподівання, що підготовка в нашому місті гідів-екскурсоводів справді високого класу, на рівні кращих світових стандартів, дасть змогу підвищити туристичний потенціал Чернівців і в повній мірі презентувати гостям ті історико-архітектурні скарби міста, якими воно багате, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata