Завдяки прокуратурі школі повернули приміщення вартістю майже 300 тис. грн.

Завдяки прокуратурі школі повернули приміщення вартістю майже 300 тис. грн.Керівник Сторожинецької місцевої прокуратури звернувся до Глибоцького районного суду з позовною заявою до одного з приватних підприємців про визнання недійсним договору оренди приміщень – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що у грудні 2014 року директор однієї з загальноосвітніх шкіл, не маючи на те відповідних повноважень, уклав договір з приватним підприємцем про передачу в оренду нежитлових приміщень навчального закладу загальною площею 71,5 кв. м.

Вказаний договір укладено з порушенням вимог статті 63 Закону України «Про освіту», адже вказані приміщення використовувались не для навчально-виховного процесу.

У зв’язку з викладеним, в інтересах Глибоцької районної ради прокурором пред’явлено позов про визнання недійсним договору оренди та звільнення приміщень, вартість яких згідно з експертною оцінкою складає майже 300 тис. грн.

Під час судового розгляду позовних вимог прокурора, сторони визнали неправомірність укладених договорів та розірвали їх.

peredplata