В Чернівцях з’явився «Маршрут безпеки»

\”Маршрут безпеки\” – це назва тренінгу, що його презентує Центр практичної психології і соціальної роботи управління освіти Чернівецької міської ради. По «Маршруту безпеки» слухачів проводить група психологів та соціологів, що пройшли спеціальне навчання в рамках міжнародного німецько-українського проекту. Кожна з розмов присвячена одній з 5 тем: життя з ВІЛ, шляхи передачі ВІЛ, ВІЛ/СНІД: питання та відповіді, засоби контрацепції та життєві навички.

В першу чергу цей захід орієнтований на підлітків та молодь віком від 14 років, студентів, солдатів, але загалом цільовою аудиторією можуть бути й інші групи населення. Команда «Маршруту» може працювати на виїзді – в школі, ліцеї, ВУЗі та будь-якому іншому закладі.

Наразі цей проект у Чернівцях триватиме до квітня місяця, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецькій міській раді.

Для довідки: Стандартний «Маршрут Безпеки» триває півтори години і дозволяє охопити до 60-ти учасників. Тренінг складається з п’яти «станцій», на кожній з яких висвітлюється актуальна тема з життя молоді. Станції обладнані дошкою-стендом та супроводжуються яскравими кольоровими матеріалами. Основна мета дискусій – навчитись один від одного. Робота на кожній станції триває 15 хвилин. Коло із п’яти стендів дозволяє учасникам пересуватись з однієї станції до іншої за визначеним «маршрутом» та відкривати для себе нові аспекти обраної теми.

peredplata