До уваги платників податку на прибуток підприємств!

Починаючи з І кварталу 2012 року платники податків звітуватимуть за новою формою Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011 №1213.
При цьому, уточнюючі розрахунки з податку на прибуток підприємства за попередні періоди також подаються за новою формою.

Віднесення до певної групи платників єдиного податку
фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність з надання послуг

Наказом ДПС України від 20 лютого 2012 року N 137 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо віднесення до певної групи (другої або третьої) платників єдиного податку фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність з надання послуг.

Зокрема, фізична особа – підприємець, яка здійснює перевезення пасажирів відповідно до договору, згідно з яким замовником є автотранспортне підприємство (автостанція) – неплатник єдиного податку, та при цьому проводить продаж квитків самостійно, повинна обирати третю групу платників єдиного податку, оскільки послуги безпосередньо надаються суб’єкту господарювання, який перебуває на загальній системі оподаткування, тобто підприємцем недотримуються вимоги пункту 291.4 статті 291 Кодексу.
Якщо фізична особа – підприємець здійснює ремонт автотранспортного засобу відповідно до договору, згідно з яким замовником є фізична особа (у якої виник страховий випадок), яка підписує акт виконаних робіт, але оплату виконаних послуг з ремонту автотранспортного засобу фізичної особи здійснює страхова компанія, то такий підприємець має право обрати другу групу платника єдиного податку.
Якщо фізична особа – підприємець здійснює ремонт автотранспортного засобу відповідно до договору, згідно з яким замовником є страхова компанія, яка підписує акт виконаних робіт та здійснює оплату за виконання послуг у зв’язку з настанням страхового випадку, то такий підприємець має право обрати третю групу платника єдиного податку.

Способи подання Податкової декларації про майновий стан і доходи
Відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу податкова декларація платником податків подається в один з таких способів: особисто платником або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою таким платником здійснювати таке заповнення.
Громадянин, який подає річну податкову декларацію, має право безпосередньо в податковій інспекції за місцем проживання отримати безкоштовно бланк декларації та додатки до неї, а також консультаційну допомогу фахівців з її заповнення.
Поштові адреси ДПІ Чернівецької області для надсилання податкової декларації поштою, а також фактичні адреси ДПІ для тих платників податків, які вирішили подати податкову декларацію особисто розміщені на веб – сайті ДПС у Чернівецькій області за адресою: www.dpa.cv.ua у банері «Кампанію декларування розпочато!».

peredplata