В Чернівцях нова схема маршруту для автівок!

В Черінвцях нова схема маршруту для автівок!Згідно з рішенням виконкому Чернівецької міської ради від 28.02.2012 р. №120/4 затверджено схему руху транспорту з об’їзду центральної частини міста Чернівців по малому та великому кільцю. Окремий маршрут об’їзду міста розроблено для вантажівок та транзитних авто. Також цім рішенням обмежуються і умови завезення товарів до магазинів та інших закладів, що знаходяться в межах «малого кільця», повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Згідно з рішенням, з 07 до 19 години дозволено заїзд транспорту, який відноситься до малого класу (типу «Газель» або аналогічного). Габарити не мають перевищувати 4500х1900х2000 мм. Максимальна вага авто – до 3,5 тон. З 19 до 23 години вже дозволено заїзд автівкам максимальною вагою до 8 тон. Тим же транспортним засобам, які важать понад 8 тон, проїзд в історичну частину міста заборонено. Виняток складатимуть тільки ті автомобілі, що обслуговують об’єкти будівництва або реконструкції, і тільки за умови узгодження маршруту з департаментом житлово-комунального господарства та УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Таке рішення дозволить не тільки зменшити інтенсивність руху, загазованість та рівень шуму в центрі Чернівців, а й понизити вібрацію. Адже відомо, що вона має негативний вплив і на здоров’я чернівчан, і на старі будинки, більшість з яких має не лише архітектурну, а й історичну цінність для нашого міста.

Для довідки:
«Мале кільце» проходитиме вулицями Б.Хмельницького, Л.Українки, 29 Березня, А.Пумнула, Червоноармійській, Садовій, Головній, Л.Кобилиці, Руській та П.Сагайдачного.

«Велике кільце»: по вулицях Південно-Кільцевій, Миколаївській, Миру, Авангардній, Миргородській, У.Кармелюка, В.Винниченка, Комунальників, Південно-Кільцевій, Руській, об’їзній дорозі, вулицях Д.Лукіяновича, Хотинській, Галицький шлях, Ю.Гагаріна, М.Чернишевського, О.Маковея, П.Нахімова, Стрийській, П.Рибалка, Заставнянській, К.Дзержика, Зарожанській, О.Кошового, Канівській, Сторожинецькій, Рівненській, Червоноармійській.

Маршрут об’їзду міста для вантажівок та транзитного транспорту: вул. Галицький шлях, Хотинська, Д.Лукіяновича, об’їзна дорога, вул. Головна, Південно-Кільцева, Червоноармійська, Рівненська, Сторожинецька.

peredplata