Чернівецька Маланка дійшла до Берліну

Сьогодні в Берліні відбулося відкриття міжнародної туристичної біржі ITB, де робоча група Чернівецької міської ради буде вперше представляти наше місто.

Як зазначили в департаменті економіки, наша програма ніяк не зможе залишиться поза увагою гостей біржі. Адже родзинкою презентації Чернівців є Буковинська Маланка як дійство, що здатне найбільш яскраво та повноцінно показати увесь національний колорит нашого краю. Студенти факультету іноземних мов Чернівецького Національного Університету будуть маланкувати по всій виставковій території. А літературні традиції Чернівців будуть розкриті в презентації фестивалю «Меридіан – Чернівці», якій за останні роки став добре відомим не тільки в Україні, а й в Європі. Окрім цього, на виставці розповсюджуватимуть багато яскравої та цікавої поліграфічної продукції про наш край, в тому числі, буклет про Чернівці та диски з презентаційним роликом.

Загалом же Україна демонструє своє туристичні можливості на цьому поважному форумі на 400-метровому стенді, причому захід країни представлено лише такими туристичними центрами, як Чернівці та Львів.

«Ми ставимо перед собою амбіційні цілі, – зазначив начальник управління соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради Володимир Пулинець, – як мінімум, після участі у такому масштабному заході ми здобудемо досвід, але я впевнений, що Буковині є чим зацікавити туристів та інвесторів. Ми маємо гарне старовинне місто Чернівці, такі історичні міста як Хотин та Камянець-Подільскій, неповторну природу на березі Дністра і звичайно Карпати».

Підготовка до поїздки тривала ще з листопада. Фінансову підтримку участі Буковини у ITB Берлін поділили між собою Чернівецька Міська рада, бізнесмени та іноземні партнери.

Виставка триватиме 5 днів. Зокрема, 7- 9 березня з учасниками заходу зможуть ознайомитись туроператори, а 10-11 експозиції будуть відкрито для всіх бажаючих, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Довідка

Міжнародна туристична біржа ITB-Берлін виникла за ініціативою Манфреда Буша, німецького підприємця і виставкового менеджера. Вперше ITB Berlin відкрилася в 1966 році, тоді в ній брали участь представники з п’яти країн світу: Бразилії, Гвінеї, Єгипту, Іраку та Федеративної Республіки Німеччини, в останні роки число країн-учасниць перевищує цифру 180. ITB-Берлін проходить щороку в березні і є одним з найбільших виставкових майданчиків туристичного бізнесу в світі.

peredplata