За вісім місяців платники Буковини сплатили на соціальні гарантії понад 1359,7 млн. грн.

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що за січень – серпень 2017 року сплата до державних цільових фондів роботодавцями краю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 1359,7 млн.грн. Виконання індикативних показників забезпечено на рівні 122,1 відсоток, а це у грошовому еквіваленті перевиконання індикативного показника на 245,7 мільйонів гривень.

Сума надходжень єдиного внеску, що нарахували роботодавці на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, склала 1147,1 млн.грн. а це 84,3 відсотки від загальних надходжень. Від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність надійшло понад 132,3 млн.грн. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців перевищив 78,2 млн.грн.

Нагадаємо, що згідно з Законом України від 06 грудня 2016 року № 1774-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесено низку змін до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464–VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Зазначеними змінами встановлено, що для підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, крім фізичних осіб – підприємців віднесених до I групи платників єдиного податку та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, тобто 704 гривні. Для фізичних осіб – підприємців, віднесених до I групи платників єдиного податку, які скористалися зазначеною нормою, мінімальна сума ЄСВ у 2017 році становить 352 гривні.

Слід зазначити, що страховий стаж таким особам зараховується пропорційно сплаченому ЄСВ.

peredplata