Призначено нового директора Берегометського ДЛМГ

Призначено нового директора Берегометського ДЛМГ Директором найбільшого в країні держлісгоспу – Берегометського ДЛМГ призначено Руслана МАКСИМЧУКА.
Діди-прадіди Руслана Тарасовича працювали у лісі робітниками. Батько Тарас та батьків брат Богдан були лісничими. Проте Руслан Тарасович спочатку вирішив стати інженером будівельником.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.
Трудовий шлях розпочав на лісокомбінаті у Кутах, що на Івано-Франківщині. З 2012 року, після закінчення Львівського національного лісотехнічного університету, працює на Буковині, у державному підприємстві «Берегометське лісомисливське господарство». Спочатку інженером, головним інженером з будівництва лісових доріг. Перегодом т. в. о. директора підприємства. Тепер – його директор.
Трудовий колектив найбільшого в Україні державного лісогосподарського підприємства на урочистих зборах привітав Руслана Максимчука з призначенням на високу і відповідальну посаду.
Добрі і щирі слова на адресу головного берегометського лісівника пролунали від в.о. начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Романа Череватого, голови Вижницької РДА Руслана Сенчука, голови Вижницької районної ради Михайла Андрюка, Берегометського селищного голови Сергія Боднарюка. Всі в один голос бажали гарної, успішної праці, витримки та професійних успіхів. Від імені лісничих Руслана Максимчука привітав депутат обласної ради, лісничий Мигівського лісництва БДЛМГ Юрій Гавриляк, а від усього трудового колективу новопризначеного директора вітав голова профкому Василь Бужора, який висловив велику надію на стабільності розвитку виробництва, розширення соціального захисту працівників.
Щиро і змістовно на підтримку Руслана Тарасовича виступили і приватні підприємці району та Берегомету, представники Асоціації деревообробників Буковини Олександр Том’юк, Дмитро Саїн, Микола Симак.
«Пропрацювавши рік на посаді виконуючого обов’язки, встиг добре вникнути у всі проблемні питання виробництва, – каже Руслан Тарасович. – Ми зменшуємо заготівлю деревини та збільшує її переробку. Для цього придбали 3 стрічкові пилорами, нові верстати, вантажівку, кран-балку, горбильний верстат, який переробляє технологічну та дров’яну деревину. З технологічної сировини, яка ще недавно йшла на дрова, виготовляємо високоліквідні заготовки. Плануємо збудувати окремий цех з переробки низькосортної сировини, яка не користується попитом на внутрішньому ринку».
Але основні завдання лісівників Вижниччини пов’язані з охороною, доглядом, вирощуванням високопродуктивних лісів. В усіх лісництвах діють розсадники, які забезпечують підприємство якісним садивний матеріалом ялини, ялиці, бука, модрини, дуба звичайного.
«У нашому лісгоспі працюють досвідчені лісівники. Виконуємо на високому професійному рівні усі лісогосподарські заходи. Цієї весни посадили 29 гектарів молодих лісів, доповнили лісовими культурами 129 гектарів», – розповідає директор Руслан Максимчук.
Наразі лісівники заготовляють насіння. Запланували зібрати 400 кг – ялиці, бука, дуба та інших порід.
ДП «Берегометське лісомисливське господарство» – бюджетоутворююче для селища Берегомет, Вижницького району і навіть Чернівецької області. «За 6 місяців цього року ми сплатили 25 млн. грн податків. З них до державного бюджету 5,7 млн. грн., до місцевого – 13,2 млн. грн, ще 6,1 млн. грн. – цільові внески до державних фондів. Не скоротили жодного робочого місця і не зробимо цього. Навпаки – створюємо нові робочі місця», – каже Руслан Максимчук.
ДОВІДКОВО:
У структуру Берегометського ДЛМГ входять 9 лісництв, мисливське господарство, нижній склад, цех переробки деревини і ремонтно-механічний цех. Загальна площа держлісгоспу 36 тисяч га, тут працює 650 працівників.
На базі Лопушнянського, Вашківського, Мигівського лісництв діють шкільні лісництва.

peredplata