На Буковині гемодіаліз став доступнішим для хворих нефрологічного профілю

Начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Шкробанець відвідав відділення хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні та поспілкувався з пацієнтами. З метою покращення надання медичної допомоги хворим, які отримують замісну терапію методом діалізу, між ТОВ “Фрезеніус Медикал Кер Україна” та Головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації підписано Меморандум про співпрацю. Відповідно до меморандуму, в першому кварталі цього року ТОВ “Фрезеніус Медикал Кер Україна” забезпечить поставку у відділення гемодіалізу нового обладнання та модернізування системи водоочищення на двадцять діалізних місць.

Станом на сьогодні, у відділення хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні завезено 5 апаратів “штучна нирка” та необхідні матеріали для їх встановлення. Фахівці ТОВ “Фрезеніус Медикал Кер Україна”, які прибули на Буковину, проведуть підготовчі роботи зі встановлення обладнання, його інсталяції та введення в експлуатацію, а також вивчать можливість створення міжрайонного діалізного центру.
У другому півріччі цього року заплановано поставку ще трьох апаратів “штучна нирка” та нової системи водоочищення на 20 діалізних місць. Всього ТОВ “Фрезеніус Медикал Кер Україна” заплановано в цьому році вкласти інвестицій в розвиток діалізної служби області більш ніж 3 млн. гривень.

peredplata