Завдяки легалізації праці бюджет Пенсійного фонду поповнено на 2,2 мільйона гривень

З метою соціального захисту майбутніх пенсіонерів та виявлення роботодавців, котрі порушують мінімальні соціальні гарантії найманих працівників, фахівці пенсійної служби щомісячно здійснюють аналіз звітності страхувальників. За його результатами до Головного управління Державної фіскальної служби в Чернівецькій області, Управління Держпраці у Чернівецькій області, галузевих профспілок та об’єднаних територіальних громад надсилаються переліки роботодавців, які мінімізують заробітну плату найманим працівникам та порушують законодавство про працю, задля вжиття заходів, спрямованих на усунення вказаних порушень. З початку року до органів місцевого самоврядування передано інформацію щодо 2698 таких роботодавців, до Управління Держпраці в Чернівецькій області – 4893, соціальних партнерів – 1273, Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області – 4127. Про це інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Завдяки інтенсивній роботі з платниками щодо виконання ними фінансових поточних зобов’язань, проведенню бесід з керівниками підприємств-боржників та тісній взаємодії з органами державної виконавчої служби щодо стягнення з порушників заборгованості буковинськими пенсійниками з початку року мобілізовано власних доходів до бюджету Пенсійного фонду України на 55% більше, ніж за відповідний період 2016 року.

В результаті проведення спільних заходів з початку року легалізовано працю 3,4 тисячі найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, завдяки чому забезпечено 2,2 млн. грн. додаткових надходжень до бюджету Пенсійного фонду. Порівняно з відповідним періодом 2016 року кількість легалізованих робочих місць зросла на 40%, додаткові надходження до бюджету Пенсійного фонду збільшились на 1,2 млн. грн.

peredplata