Розширено перелік товарів, дозволених до провезення через лінію зіткнення в зоні АТО

Набрав чинності наказ Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України № 95 від 27.09.2017 «Про внесення змін до Переліку та обсягів товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2017 р. за № 1242/31110.

Розширено перелік товарів, дозволених до провезення через лінію зіткнення в зоні АТО

У Переліку передбачено зміни щодо: харчових продуктів (чай фасований в упаковках, призначених для роздрібної торгівлі, загальною вагою не більше, ніж 2 кг.; кава в зернах (смажена або не смажена), кава мелена, кава розчинна, в упаковках, призначених для роздрібної торгівлі, загальною вагою не більше, ніж 2 кг); непродовольчих товарів (садово-городній інвентар – не більше п’яти одиниць; один комплект (4 штуки) всесезонних або зимових, або літніх шин для легкових автомобілів, радіусом не більше 16 дюймів).

Також внесено зміни до переліку товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян:

переносний (стаціонарний) персональний комп’ютер;
– звичайна та/або прогулянкова дитячі коляски на кожну дитину;
– дві інвалідні коляски на кожну особу з інвалідністю;
– лікарські засоби у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу;
– побутова техніка.

Дозволено переміщення садово-городнього інвентарю та інструментів (не більше п\’яти одиниць), а також одного комплекту (4 штуки) всесезонних або зимових, або літніх шин для легкових автомобілів, радіусом не більше 16 дюймів.

Нагадаємо, у квітні цього року було збільшено з 75 до 150 кг вагу товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів та через лінію зіткнення, фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 20 тисяч гривень (раніше було 10 тис. грн.).

Розширено перелік товарів, дозволених до провезення через лінію зіткнення в зоні АТО

peredplata