у Чернівцях 22 листопада відбудеться вечір пам\’яті Михайла Івасюка

у Чернівцях 22 листопада відбудеться вечір пам\'яті Михайла Івасюка

16 листопада на конференції Юрій Марчак – директор Чернівецького академічного обласного театру ім. О. Кобилянської повідомив, які заходи чекають на чернівчан до 100-річчя від дня народження Михайла Івасюка. \”Лицар слова\” так називали письменника, літературознавця, фольклориста, педагога, громадського та культурного діяча, батька Володимира Івасюка.

Уродженець Буковини Михайло Івасюк залишив великий літературний і творчий спадок своїм поціновувачам. Юрій Марчак: \”Українській землі є чим пишатись, а тим паче буковинцям!\”

З нагоди 100-річчя від дня народження Михайла Григоровича колектив обласного театру ім.О. Кобилянської готує театралізований автобіографічний вечір, який презентуватиме буковинському глядачу 22 листопада о 18-й годині у Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені О. Кобилянської. Що чекає на глядачів? Організатори захожу тримають інтригу, але обіцяють, що буде цікаво.

Заходи до дня народження \”Лицаря слова\” проводились впродовж року. Як розповідає Віра Китайгородська – начальник управління культури чернівецької обласної державної адміністрації: \”Найбільше заходів приурочених письменнику проводилось і досі проводяться у Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім. В. Івасюка , музеї ім. В. Івасюка, у всіх навчальних закладах Чернівецької області, на факультеті української філології у ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбудеться навчальна конференція, також видавничий дім \”Букрек\” презентуватиме книгу з життєвою позицією та біографією автора .\”

Чернівецький академічний обласний театр ім. О. Кобилянської 22 листопада чекає на пошановувачів творчості Михайла Івасюка, також директор видавничого дому \”Букрек\” запрошує на презентацію книги про Михайла Григоровича. Деталі можете дізнатися на сайті http://www.bukrek.net/index.php/uk/

peredplata