Кількість безробітних на Буковині зменшилась на 16%

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних в Чернівецькій області на кінець жовтня п.р. становила 5,5 тис. осіб і за місяць зменшилася на 16,4%.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за жовтень п.р. порівняно з вереснем п.р зменшився на 0,2 в.п. і на кінець місяця становив 1,0% від кількості населення працездатного віку. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці жовтня п.р. становила 1375 одиниць, і порівняно з вереснем п.р. зменшилася на 5,7%.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) порівняно з кінцем вересня п.р. не змінилося та наприкінці жовтня п.р. становило 4 особи, що на 2 особи менше, ніж на кінець жовтня 2016р.

Середній розмір допомоги по безробіттю в жовтні п.р. збільшився на 5,9% і становив 1803,0 грн, що в 1,8 раза менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (3200 грн). Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

peredplata