Типова ситуація Чернівців: електронний квиток, вулиці без освітлення, договори з перевізниками

[center]Типова ситуація Чернівців: електронний квиток, вулиці без освітлення, договори з перевізниками
У Чернівцях таки буде впроваджено електронний квиток. Таким було одне із рішень, які депутати прийняли на сесії міської ради минулого тижня. «Рішення прийнято під тиском чернівчан, за що їм дуже дякую », – про це повідомив сьогодні на брифінгу Олексій Каспрук. Нагадаю, що міські обранці не квапились на зустріч новаторству, натомість електронний квиток успішно прижився в багатьох містах України, серед них і в наших близьких сусідів – в Мукачеві. У соцмережах вже з’явилися відгуки про те, як це працює, і поки що містяни вбачають в електронних квитках лише плюси. Як буде в Чернівцях? І коли це запрацює? Мер міста конкретної відповіді не дає, натомість каже: «В ХХІ ст. не приймати таке рішення – варварство і дикунство. Завдяки не байдужим чернівчанам, які активно обурювалися в соцмережах та ЗМІ, які таки донесли інформацію, під ніч проект рішення таки був прийнятий. Будемо працювати над цією програмою, щоб Чернівці стало сучасним, комфортним містом. Це буде найближчим часом».

Також на брифінгу Олексія Павлович зазначив, що кондуктори залишаться працювати. «Їх ніхто не збирався звільняти, їхні права захищені законом, крім того програмою передбачено наявність контролерів», – каже мер міста.

А от з освітленням Чернівецьких вулиць прийдеться почекати. Депутати не підтримали рішення про отримання гранду на суму більше 30 млн гривень на модернізацію вуличного освітлення у Чернівцях, хоча за проектом передбачалось заміну більше 4 тис. світильників на вулицях міста . «Для мене це нонсенс, я не знаю, як це пояснювати. Іноземні партнери нас не зрозуміють, адже Європейський Союз дає нам мільйон євро на вуличне освітлення, а ми відмовляємося його брати. Не знаю, як пояснити це чернівчанам, бо всі ви знаєте ситуацію з освітленням на вулицях», – заявив Олексій Каспрук. Також він пообіцяв, повторно розглянути це рішення на наступній сесії міської ради.

Окрім цього мер розповів, що в цю середу відбуватиметься конкурс на визначення перевізника. Але тут за словами Олексія Павловича ситуація не з найкращих. Майже всі перевізники відкликали свої заявки на участі в конкурсі. Тому будуть укладені тимчасові договори на перевезення міським транспортом.

Наталія ДЕМЧУК

peredplata