Буковинці вживають більше овочів і фруктів, натомість менше купують тваринних жирів, консервів, яєць

За інформацією Головного управління статистики у січні–вересні п.р. частка продажу продовольчих товарів у структурі роздрібного товарообороту торгової мережі підприємств Чернівецької області становила 24,5% (у січні–вересні 2016р. – 38,7%). Обсяг їх продажу становив 1250,0 млн.грн, що у порівнянних цінах на 5,1% менше, ніж у січні–вересні 2016р.

На зниження обсягу товарообороту вплинув значний спад продажу (в порівнянних цінах) більшості товарів. Зокрема, спостерігалося значне зменшення товарообороту від продажу жирів тваринних харчових, маргарину (на 34,2%), масла вершкового (на 27,3%), олії рослинної (на 25,5%), напоїв безалкогольних (на 23,2%), консервів, готових продуктів рибних (на 22,2%) та яєць і яйцепродуктів (на 21,7%).

Разом з тим, зафіксовано збільшення продажу деяких товарів. Зокрема, зафіксовано значне зростання товарообороту від продажу овочів та фруктів перероблених (на 45,1%) та продуктів гомогенізованих харчових та дієтичних, дитячого харчування (на 10,9%).

peredplata