Чернівецьку область атакує епідемія КОРУ

Чернівецьку область атакує  епідемія КОРУ

Про це вчора 19 грудня повідомили на конференції в Облдержадміністрації. Станом на 18 грудня цього року вже зареєстровано 13 спалахів захворюваності.

Як повідомляє завідувач відділом епідемічного нагляду та профілактики інфекційної захворюваності ДУ «Чернівецкий обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я” Юрій Падурару, що серед захворілих на КІР найбільше хворих – мешканці Путильського району, їх – 199 осіб. Також спалахи хвороби зареєстровано в м.Чернівці (51 випадок), Вижвицькому районі (21 випадок). На сьогодні загалом по області зареєстровано 276 хворих на КІР, з них переважна більшість хворих – діти, зі всіх хворих 126 осіб не є щепленими проти кору.

В Україні з метою обмеження розповсюдження спалахів кору проводиться підсилена імунізація дитячого населення проти кору, Чернівецька область не є виключенням, тому всі медичні заклади забезпечені вакциною. Дітям до 18 років щеплення безкоштовне (за рахунок коштів з державного бюджету). Якщо зробити щеплення виявлять бажання дорослі, придбати вакцину можна в аптеках або лікувальних установах області.

Марія Поліщук , начальник управління організації та розвитку лікувально-профілактичної допомоги населенню каже: «В лікувальних закладах є достатня кількість вакцини «ПРІОРИКС» для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи.»

Всього з початку року проти кору вже щеплено 41302 дитини. Фахівці закликають не чекати загострення і різкого спалаху хвороби, а зробити щеплення як найшвидше.

peredplata