Чернівецька обласна рада увійшла до Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати-Україна»

 Чернівецька обласна рада увійшла до Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати-Україна»

21 грудня на пленарному засіданні 19-ї позачергової сесії крайового парламенту Буковини ухвалено рішення про вступ Чернівецької обласної ради до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна». Таким чином депутати облради уможливили залучення додаткових інвестицій у розвиток територіальних громад краю шляхом реалізації спільних транскордонних проектів.

Відповідне рішення прийняте з метою створення сприятливого економічного, соціального та інвестиційного клімату на території українських Карпат, зокрема, на території Чернівецької області, та об’єднання зусиль Чернівецької, Закарпатської, Львівської, та Івано-Франківської областей задля успішного соціально-економічного розвитку гірських регіонів.

Право представляти Чернівецьку обласну раду в Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» зазначеним рішенням надано керівнику крайової представницької влади Івану Мунтяну.
Довідково. Асоціацію органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» створено у 2007 році, як першу в Україні самоврядну фундацію, побудовану з базового рівня. Її офіційно визнано офіційним представником України в Карпатському Єврорегіоні. Основна місія Асоціації – формування політики розвитку Карпат на підставі мережевої співпраці публічного, приватного та неурядового секторів.

peredplata