Юлія Тимошенко та партія «Батьківщина» є лідерами соціологічних рейтингів

Юлія Тимошенко та партія «Батьківщина» є лідерами соціологічних рейтингів

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко випереджає чинного президента Петра Порошенка майже на 5%. Про це свідчать дані соціологічного опитування, презентованого 19 грудня Київським міжнародним інститутом соціології.

Так, якби вибори Президента України відбувалися в середині грудня, то голоси тих, хто визначився зі своїми уподобаннями і прийде на вибори, розподілилися б таким чином:

· 20,5% проголосували б за Юлію Тимошенко,

· 16,9% – за Петра Порошенка,

· 12,8% – за Анатолія Гриценка,

· 9,5% – за Юрія Бойка,

· 9,2% – за Олега Ляшка,

· 8,5% – за Андрія Садового,

· 7,8% – за Вадима Рабіновича,

· 3,6% – за Володимира Гройсмана,

· 3,2% – за Олега Тягнибока,

· 1% – за Арсенія Яценюка.

Соціологи відзначають, що саме такі показники (без урахування тих, хто не визначився з вибором і не збирається іти на вибори) є найближчими до можливих результатів реальних виборів.

У партійних рейтингах теж лідирує партія Тимошенко «Батьківщина». Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в середині грудня, то серед тих, хто визначився і прийде на вибори, голоси розподілилися б так:

· 17,2% проголосували б за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,

· 13,4% – за партію «Блок Петра Порошенка»,

· 10,7% – за партію «Опозиційний блок»,

· 10,2% – за партію «За життя»

· 10,2% – за Радикальну партію О. Ляшка,

· 8,8% – за партію «Громадянська позиція»,

· 7,4% – за партію «Об’єднання «Самопоміч»,

· 5,4% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода»,

· 3,7% – за партію «УКРОП»,

· 3,2% – за Аграрну партію,

· 3,1% – за партію «Рух нових сил»,

· 1,8% – за партію «Народний фронт»,

· 1,4% – за партію «Відродження»,

· 1,4% – за Соціалістичну партію

21 грудня результати свого дослідження оприлюднила також Соціологічна група «Рейтинг». За ним Юлія Тимошенко і партія «Батьківщина» теж випереджають усіх конкурентів.

Згідно з результатами дослідження, за партію «Батьківщина» готові віддати свої голоси 16,8% тих, хто визначився та має намір взяти участь у голосуванні. 14,5% заявили, що підтримують БПП Солідарність, 9,4% – Опозиційний блок, 8,9% – партію «За життя», 7,7% – Радикальну партію, 6,8% – Громадянську позицію, 6,5% – Самопоміч, 5,6% – ВО Свобода. Рейтинг інших партій нижче 3%.

В свою чергу, в «антирейтингу» (або рейтингу недовіри) до партій лідером є БПП Солідарність: 22,5% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах, не проголосували б за цю політичну силу за жодних обставин. Опозиційний блок не підтримали б 11,5%, Радикальну партію – 7,4%, Батьківщину – 6,2%, Народний фронт – 6,1%, ВО «Свобода» – 4,0%.

У президентському рейтингу лідером є Ю.Тимошенко, за яку готові віддати свої голоси 15,8% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. 13,8% підтримують П.Порошенка, 9,6% – В.Вакарчука, 8,4% – В.Рабіновича, 8,3% – А.Гриценка, 8,0% – О.Ляшка, 7,0% – Ю.Бойка, 4,7% – О.Тягнибока, по 4,6% – В.Гройсмана та А.Садового.

В «антирейтингу» серед політиків першу позицію займає П.Порошенко: за нього у жодному разі не проголосують 23,9% опитаних, які висловили намір брати участь у виборах. О.Ляшка однозначно не підтримують 10,2% респондентів, Ю.Бойка – 9,8%, А.Яценюка – 8,5%, Ю.Тимошенко – 6,8%, О.Тягнибока – 5,1%, В.Рабіновича – 4,8%, В.Гройсмана – 3,1%.


Повідмляє:

прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”

peredplata