Захист прав застрахованих осіб – пріоритетний напрямок роботи пенсійної служби Буковини

Працівники пенсійної служби Буковини постійно дбають про недопущення порушення недобросовісними роботодавцями прав найманих працівників. Фахівці юридичного управління спільно із судовими інстанціями здійснюють копітку роботу щодо стягнення з підприємств-боржників заборгованості до бюджету Фонду.

Зокрема, з початку 2017 року до суду подано 284 позови щодо стягнення такої заборгованості на загальну суму 2,2 млн. грн., досягнуто задоволення судом 1,7 млн. грн. позовних вимог та надійшло в рахунок погашення боргу 1,6 млн. грн. В добровільному порядку боржники сплатили 0,2 млн. грн. Тих же, хто не виконує рішення суду про стягнення боргу на користь Пенсійного фонду, чекає зустріч з органами державної виконавчої служби, на котрих покладено обов’язок стягувати борг в примусовому порядку.

Зокрема, станом на 1 грудня 2017 року на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 1190 виконавчих документів на загальну суму 12112,4 тис. грн. Завдяки вжитим органами державної виконавчої служби заходам надійшло 1579,4 тис. грн.

Слід зазначити, що позовна робота направлена на захист прав застрахованих осіб, адже збереження конституційних прав людини є обов’язком як роботодавця, так і держави в особі органів державної влади.

Копітка праця щодо стягнення заборгованості з недобросовісних роботодавців, контроль за тим, щоб кожна гривня потрапила до бюджету Фонду, з якого відбувається фінансування пенсійних виплат громадянам області, є однією з пріоритетних ділянок роботи пенсійників Буковини.

Повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata