Папієв хоче зробити з Буковини писанку

До Пасхальних свят залишилося три тижні, і за цей час необхідно очистити наш буковинський дім від сміття і навести в ньому лад. Кожен має знайти своє місце у всеобласній весняній толоці. До Великодня Буковина має виглядати, як писанка. Слова губернатора цитує прес-служба ОДА.

Він відзначив, що прийнято розпорядження крайової влади про проведення санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Чернівецької області, яке має бути виконане. Мова йде, за словами Михайла Папієва, про очищення прибережних смуг річок і водойм, автомобільних доріг державного і місцевого значення, туристичних трас і зон відпочинку, придорожніх лісосмуг, парків і скверів, цвинтарів, ринків.

У належний стан треба привести автобусні зупинки, двори, підвали, горища житлових будинків, території підприємств і організацій незалежно від форм власності, громадські криниці, сміттєзвалища, місця відпочинку вздовж автодоріг, облаштувати нові відпочинкові зелені зони, відзначив глава крайової викової влади. До весняних санітарно-екологічних робіт, вважає Михайло Папієв, мають долучитися всі – і органи влади всіх рівнів, і підприємства та організації, і селянські спілки, і житлово-комунальні, державні санітарні та екологічні служби, навчальні заклади, всі мешканці регіону.

“Це давня народна традиція нашого краю – прибрати сміття, очиститись, причепурити обійстя і оселі до Пасхи, – сказав голова облдержадміністрації. – Впевнений, для всіх буковинців знайдеться робота, у тому числі і для політичних партій, і депутатського корпусу регіону, і молодіжних, громадських організацій”.

Михайло Папієв доручив керівникам місцевих органів влади, рекомендував Чернівецькій і Новодністровській міським радам належним чином організувати і взяти на щоденний контроль хід буковинської толоки.

peredplata