У грудні чернівецькі платники сплатили рекордну суму єдиного соціального внеску

Як повідомляє сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ у 2017-му році чернівецькі працедавці спрямували на соціальні потреби 1222,6 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 413,6 млн. грн., або на 33,8 відс. більше показників попереднього року.

У грудні чернівецькі платники сплатили рекордну суму єдиного соціального внеску – 140,7 млн. грн., що на 51,4 млн. грн., або на 36,5 відс. перевищує надходження 2016-го.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року, змінився мінімальний страховий внесок для підприємців – платників єдиного податку, а також ФОП, які обрали загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства.

Так, з 1 січня 2018 року мінімальну заробітну плату встановлено у розмірі 3723 грн. Відповідно, мінімальний страховий внесок за місяць для всіх перелічених категорій платників становить 819,06 грн. (мінімальний страховий внесок за квартал – 2 457,18 грн.).

Зверніть увагу, що від сплати єдиного внеску за себе звільняються фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, а також ті, які обрали загальну систему оподаткування та члени фермерського господарства, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, чи досягли віку, встановленого ст. 26 Закону про пенсійне страхування, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

peredplata