Рятувальники провели рейд на Калинівському ринку

Рятувальники провели рейд на Калинівському ринку Взимку збільшується кількість пожеж, пов’язаних із порушенням експлуатації приладів електрообігріву. Тому рятувальники Управління ДСНС постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення, щоби попередити виникнення таких пожеж. Зокрема, і в місцях з постійним перебуванням великої кількості людей.
Так, щоби запобігти подібним випадкам у місцях масового скупчення людей, 17 січня співробітники Чернівецького міського відділу Управління провели профілактично-роз’яснювальну роботу на найбільшому ринку нашого краю – КП МТК «Калинівський ринок».
Рятувальники нагадали торгівцям про важливість дотримання правил експлуатації електрообладнання. Оскільки контейнери, зазвичай, обігрівають електроприладами, а такі торгівельні майданчики є досить компактними за розмірами, нерідко прилади обігріву в ятках розташовані мало не впритул до легкозаймистих речей. Тому спеціалісти ДСНС нагадали торгівцям на ринку про те, що електроприлади заборонено тримати поблизу свого товару. Особливо біля речей, які можуть швидко зайнятися та сприяти поширенню вогню всією площею контейнеру. Також працівники Служби порятунку зазначили, що не варто тримати увімкненими одразу кілька приладів – це може призвести до короткого замкнення.
Вогнеборці наголосили: торгівцям вкрай важливо убезпечити себе від пожежі, адже байдуже ставлення до вимог пожежної безпеки навіть однієї людини водночас може поставити під загрозу життя великої кількості людей. Щоби громадяни не забували, як убезпечити свої контейнери та ринок в цілому від нещасних випадків, рятувальники роздавали їм листівки із переліком правил безпечної експлуатації приладів для електрообігріву.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata