Чернівецька область: ліквідовано 4 пожежі – 1 людина травмована

24 січня у селі Остриця Герцаївського району горіла літня кухня. Причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Напередодні господар сильно розтопив піч. Оскільки у ній були тріщини, а поруч знаходились домашні речі, від перекалу печі вони зайнялися. На момент виникнення пожежі всередині будівлі знаходився власник. Чоловік спав, тому не одразу помітив загорання – інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Прокинувшись, він намагався вийти із будівлі, але, надихавшись чадним газом, втратив свідомість біля вхідних дверей. Задимлення у літній кухні побачили сусіди. Розуміючи, що всередині може перебувати господар, люди одразу кинулись рятувати чоловіка, винесли його у безпечне місце, після чого викликали рятувальників. У подальшому потерпілого госпіталізували до лікувального закладу м.Чернівців. Пожежу ліквідували вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 2. У результаті вогнем було пошкоджено опалювальну піч та речі домашнього вжитку.

Також через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення сталася пожежа у селі Чагор Глибоцького району. Для її гасіння на місце події направили пожежно-рятувальні підрозділи з м. Чернівців, смт Глибокої та місцеву пожежну охорону с. Чагор. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 40 кв.м., врятувавши від полум’я житловий будинок. Вогонь знищив домашнє майно та речі.
Інші пожежі минулої доби мали місце у місті Чернівці та у Кіцманському районі.

peredplata