Чернівецька місцева прокуратура вимагає від чернівчанина повернути територіальній громаді міста земельну ділянку вартістю 2,2 млн.грн.

Керівник Чернівецької місцевої прокуратури звернувся до Садгірського районного суду м.Чернівці з позовом про визнання незаконним та скасування рішення сесії Чернівецької міської ради, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки – інформує Чернівецька місцева прокуратура.

Встановлено, що у 2016 році Чернівецька міська рада надала чернівчанину у користування земельну ділянку площею 0,3013 га вартістю 2,2 млн.грн. для обслуговування неіснуючих на даній ділянці житлового будинку, господарських будівель та споруд після попереднього надання у власність для цих ж цілей земельної ділянки площею 0,1000 га.

Таким чином, орган місцевого самоврядування порушив конституційний принцип рівності громадян перед законом щодо реалізації свого права на землю та не використав надані законом повноваження щодо правомірного розпорядження землею, а саме: продажу вказаної земельної ділянки або права її оренди на аукціоні з метою поповнення місцевого бюджету, безкоштовного надання їх черговикам Чернівецької міської ради, у порядку і в розмірі, визначеному ст. 121 Земельного кодексу України.

peredplata