Підписання Меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення Асоціації фільмкомісій України

Підписання Меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення Асоціації фільмкомісій України

31 січня поточного року у Тернополі відбувся практичний семінар \”Вектор розвитку кінокомісій України\” за участі керівників всіх створених на сьогодні українських кінокомісій.

У зустрічі взяла участь і делегація «Буковинської кіно комісії» у складі голови ради Владислава Севрюкова та директора Володимира Килинича. Учасники семінару обмінялися досвідом роботи та поспілкувалися із місцевими журналістами. Але найголовнішим підсумком Тернопільської зустрічі стало підписання всіма її учасниками Меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення Асоціації фількомісій України, текст якого ми наводимо.

Створення Асоціації, без сумніву, стане проривом у справі розвитку та підтримки українського кіновиробництва, дозволить консолідовано та послідовно презентувати Україну на міжнародній кіноарені, а кожний її неповторний куточок потенційно стане об’єктом інтересу з боку кіновиробників та туристів.

Після підписання Меморандуму, голова ради ГО \”Буковинська кінокомісія\”, народний депутат України Владислав Севрюков, зокрема, зазначив, що створення Асоціації дозволить регіональним кінокомісіям тісніше співпрацювати на міжнародній арені, оперативно обмінюватися досвідом роботи, активніше працювати в сфері законодавчого процесу щодо розвитку кінематографії, ефективніше взаємодіяти з місцевою владою.

peredplata