26 ОТГ Чернівецької області отримають у власність 14 тис. га

Нещодавно на засіданні Уряду прийнято Розпорядження \”Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об\’єднаних територіальних громад\”.

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.
До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з органом місцевого самоврядування відповідної громади. Про це повідомляє прес-служба Офісу реформ Чернівецького РВ АМУ.

За даними Держгеокадастру у віддання 26 ОТГ нашої області можуть перейти приблизно 14 тисяч гектарів земель.

Планують, що передачу земель ОТГ здійснюватимуть за наступним алгоритмом:
– клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування;
– здійснення інвентаризації;
– реєстрація в кадастрі;
– передача.

Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua , на якому буде відображена вся інформація щодо передачі земель ОТГ.
Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.
Варто відзначити, що Асоціація міст послідовно і наполегливо відстоювала позицію щодо необхідності передачі земель поза межами населених пунктів об\’єднаним громадам, що забезпечить наповнення бюджетів ОТГ та сприятиме їх просторовому розвитку.

peredplata