«Кліматичні Краплі» в Чернівцях

16 лютого 2018 року у місті Чернівці о 17:00 в Буковинському Медіа-Центрі Belle Vue (вул. Ольги Кобилянської 2, другий поверх) відбудеться презентація мобільного додатку «Кліматичні краплі».

Хто буде присутній? Презентацію проведе засновник додатку Кирило Томляк (м. Київ). До заходу запрошені представники мас-медіа, освіти, влади та бізнесу, а також екосвідомі громадяни міста.

Що це? Одна «Кліматична крапля» – це 1 кг парникового газу СО2, який не потрапляє до атмосфери внаслідок екологічних дій учасників платформи. Мобільний додаток «Кліматичні краплі» – це програма, яка фіксує екосвідомі дії та винагороджує громадян за їх вклад в захист довкілля та клімату планети. Така людина є Джерелом скорочень викидів парникових газів і упродовж року може утворити 500 і більше Кліматичних крапель.

Як це працює? «Зелені» вчинки учасників платформи відстежуються та переводяться в електронні бали з подальшою можливістю їх обміну на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності партнерів додатку», – говорить директор ТОВ «КТ-Енергія» Кирило Томляк.

Набувачами Кліматичних крапель можуть бути і фізичні, і юридичні особи (наприклад, ОСББ) в особі уповноваженої особи (Голови Правління).
Кліматичні краплі генеруються завдяки скороченню споживання енергії та екологічній поведінці мешканців. Наприклад, за день пересування містом на велосипеді замість використання автомобіля можна обміняти кліматичні краплі на чашку кави чи тістечко в кафе.

Наразі «Кліматичні Краплі» нараховуються за пересування на велосипеді, генерацію «зеленої» електроенергії та заходи з енергозбереження в будівлях. Найближчим часом буде додано висаджування дерев та роздільний збір відходів.

Де це працює? Мобільний додаток активно використовується у місті Житомир з вересня 2017 року. Кліматичні краплі можна обміняти на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності в кафе та магазинах міста.

Першим партнером мобільного додатку у м. Чернівці стала компанія “Енергія Природи”, яка надає знижку 10% на будь-який товар у розрахунку вартості 1 крапля = 3 грн. Компанія пропонує клієнтам сонячні панелі, геліосистеми, твердопаливні котли, інфрачервоні обігрівачі, світлодіодні лампи та інше енергозберігаюче обладнання.

«Кліматичні краплі є свого роду «екологічною валютою». На відміну від цифрових валют, на виробництво яких витрачається велика кількість енергії, Кліматичні краплі генеруються завдяки скороченню споживання енергії та екологічній поведінці мешканців», – відзначає керівник компанії «Енергія Природи», Ілля Ніколаєв.

peredplata