Президент підписав закон про будівництво музею Героїв Небесної Сотні

Президент підписав закон про будівництво музею Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав закон \”Про внесення змін до пункту 62 Розділу V \”Прикінцеві положення закону України \”Про регулювання містобудівної діяльності\” щодо спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні\”.

Документ спрямований на забезпечення будівництва на земельних ділянках в районі Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що 16 березня 2017 року набув чинності закон про заходи щодо забезпечення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам\’яті Героїв Небесної Сотні. Територія, яка буде охоплена будівництвом і облаштуванням меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні, буде складатися з кількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, яка перебуває в постійному користуванні державного підприємства \”Готель \”Україна\”.

Законом уточнюється, що положення частини третьої статті 24 закону України \”Про регулювання містобудівної діяльності\” не поширюється на надання земельних ділянок в користування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Переваги для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Окрім того, слід нагадати, у листопаді 2017 року, Президент України підписав закон, який надає постраждалим під час Революції Гідності статус учасників бойових дій.

Галина Пшеничко
головний спеціаліст відділу систематизації законодавства,
правової роботи та правової освіти управління реєстрації
нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти
Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata