Депутатський корпус: Програма «Комфортне місто» прийнята під тиском

Чернівчанам увірвався терпець і вони завітали минулого тижня на одне із засідань сесії міської ради аби глянути у вічі тим, кому повірили, а ті їх підвели. Депутати під тиском чернівчан таки прийняли програму \”Комфортне місто\” за версією департаменту ЖКГ. Нагадаю, на одному з попередних засідань депутати відхилили програму, натомість прийняли альтернативу депутата Богдана Ковалюка. Мешканцям міста такий хід подій не сподобався, тому що врезультаті викинутими із програми опинилися багато об\’єктів, навіть ті, що вже розпочали виконуватись на умовах співфінансування з мешканцями. Візит містян і звинувачення у бік депутатів, міські обранці вважають нічим іншим, як провокацією з боку міського голови Олексія Каспрука.

Депутатський корпус: Програма «Комфортне місто» прийнята під тиском

«Моїм опонентам в голову не прийшла думка, що мешканці міста не дурні, чернівчани слідкують за тим, що відбувається в стінах Ратуші. Люди чудово розуміють, що вони мають приймати участь в розподілі коштів міського бюджету, визначати пріорітетність об’єктів, які треба фінансувати. Нагадаю, що програма «Комфортне місто» в тих межах в яких вона була прийнята – обиралась депутатами. В програму були включені колективні звернення мешканців, пропозиції, розпорядників, кошти департаменту, електронні петиції тощо. Депутати впродовж року дружно голосували, щоразу збільшуючи програму на десятки об’єктів, цим самим даючи людям надію. Дуже важливо, що депутат міської ради Богдан Ковалюк і більшість депутатів скасувавши цю програму. Виключили не лише ті об’єкти, які в перспективі можна було розпочати, а й ті об’єкти на які було виділено фінансування про затвердження бюджету міста на 2018 рік», – повідомив міська голова Олексій Каспрук сьогодні на брифінгу у міській раді.

Люди прийшли до Ратуші і наполягали на прийняті програми і продовженні робіт. Натомість депутський корпус між собою почав ширити плітки, що програма «Комфортне місто» була прийнята під тиском, -каже Олексій Павлович. Врешті решт програму було прийнято у суботу на дотатковому зібрані депутатського корпусу.

Прикро, що депутати на сесіях навчилися лише переводити стрілки одне на одного та виправдовувати себе.

Наталія ДЕМЧУК

peredplata