У Чернівцях 5 мільйонерів задекларували статки

Понадмільйонні статки вже задекларували п’ятеро чернівчан – повідомляє Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Про свої минулорічні понадмільйонні статки вже повідомили 5 чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 7,2 млн. грн. Громадяни відзвітували про доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, спадщину і оренду, – розповів заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий.

За інформацією Андрія Івановича, станом на 14 березня 764 чернівчанина відзвітували про свої доходи, в тому числі 430 декларацій подано на отримання податкової знижки. Загальна сума задекларованих доходів складає 57,6 млн. грн. Це на 34,4 млн. грн. більше, ніж у цей же період минулого року.
Громадяни мають можливість задекларувати доходи трьома способами – у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації, надіслати поштою не пізніше, ніж за п’ять днів до завершення кінцевого терміну подання, а також он-лайн. Адже для зручності декларантів фіскальна служба передбачила можливість подання звіту в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.sfs.gov.ua).

Нагадуємо, що громадянам, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, слід відзвітувати до 2 травня 2018 року, включити суму отриманих протягом 2017 року доходів до загального річного оподатковуваного доходу, а також нарахувати і сплатити з цих доходів до 1 серпня 2018 року податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Чернівецька ОДПІ закликає громадян долучитися до кампанії декларування, не зволікати, і своєчасно виконати свій конституційний обов’язок з розумінням того, що свідоме декларування доходів і сплата податків – вірний щлях до побудови європейського суспільства.

peredplata