На Буковині в пожежі загинув чоловік

Чернівецька область: протягом доби на території краю виникло 6 пожеж, внаслідок однієї з них загинула людина – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

У селі Іспас Вижницького району вночі 20 березня під час пожежі загинув чоловік 1967 р.н. За попередніми висновками, причиною виникнення пожежі стало куріння в ліжку. Чоловік заснув із цигаркою в руках. Недопалок упав на матрац, спричинивши тління, а в подальшому й загорання. Пожежу помітила родичка, що мешкає по сусідству, та викликала рятувальників. Пожежу було ліквідовано силами команди місцевої пожежної охорони до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Та, на жаль, через запізніле виявлення пожежі врятувати життя чоловіку вже не було змоги.

19 березня у селі Великий Кучурів Сторожинецького району виникла пожежа в господарській будівлі. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що всередині будівлі зберігалося сіно. Загальна площа пожежі склала 70 кв. м. Помітивши полум’я, господарі викликали рятувальників. До місця пригоди прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12, команда місцевої пожежної охорони с. Великого Кучурова, а також Група пожежогасіння Аварійно-рятувального підрозділу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Вогнеборці ліквідували пожежу та врятували поруч розташований житловий будинок від перекидання на нього вогню. Попередньо, причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення електромережі.

У місті Чернівці того ж дня пожежа виникла у дачному будинку на вулиці Заставнянській. Власник пішов із помешкання, залишивши без нагляду розпалену пічку. Коли він повернувся, вогнем було охоплено майже весь будинок. Рятувальники, що прибули на місце події, ліквідували пожежу. Вогонь знищив речі домашнього вжитку, покриття, перекриття та меблі.
Загалом, протягом доби рятувальниками було врятовано 4 будівлі та 1 спецавтомобіль, що належить одному з комунальних підприємств міста Чернівці.

peredplata