Чернівецька обласна служба зайнятості запровадила профорієнтаційні проекти для молоді

Задля забезпечення професійного самовизначення учнівської молоді та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці студентів, у співпраці з бібліотечними установами Чернівців обласна служба зайнятості запровадила проект «Книгозбірня – профорієнтаційний майданчик для молоді». Про це повідомляє директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«Профілактика безробіття починається ще зі шкільної лави. Адже вдалий вибір професії – це перший крок до працевлаштування. Вибір професії для молодої людини іноді стає серйозною проблемою: яку обирати спеціальність – престижну чи ту, що дає можливість швидко досягти матеріального достатку, ту, до якої лежить душа чи ту, яку радять батьки або друзі», – розповідає Л.Кожолянко.

Тож, реалізуючи проект, у бібліотеках міста фахівці центру зайнятості розповідають учням випускних класів про можливості вибору фаху в нових економічних умовах, акцентують увагу на правилах вибору та основних помилках при виборі професії. Школярам демонструють профорієнтаційні відеоролики, які допоможуть їм зорієнтуватися у розмаїтті професій та знайти відповідь на питання «Ким бути в майбутньому?».

Триває й проект «Обираємо професію разом» для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Його мета: формування у шкільної молоді стійкої мотивації до праці, прагнення жити і працювати в Україні, сприяння усвідомленості професійного самовизначення школярів, їх творчому та інтелектуальному розвитку, формування відповідального ставлення молодих людей до планування професійної кар’єри.

peredplata