У Чернівецькій області створять територіальний дорожній фонд

Рішення щодо створення територіального дорожнього фонду Чернівецької області прийняли депутати на пленарному засіданні 21-ї сесії Чернівецької обласної ради 27 березня цього року – повідомляє прес-служба обласної ради.

Так, відповідно до Положення, кошти зазначеного фонду є складовою частиною спеціального фонду обласного бюджету та спрямовуються винятково на будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатацію автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які перебувають на балансі Чернівецької обласної державної адміністрації, вулиць та доріг сіл, селищ та міст області, які є об’єктами комунальної власності, а також на потреби дорожнього господарства Чернівецької області.

Джерелами надходження коштів до Фонду є субвенції з державного бюджету України та з місцевих бюджетів, цільові кошти обласного бюджету, добровільні внески юридичних та фізичних осіб, об’єднань громадян, міжнародних організацій. Відповідальність за цільове використання кошів Фонду та його ефективність несе головний розпорядник коштів Фонду, який щорічно визначається рішенням сесії Чернівецької обласної ради про обласний бюджет.

peredplata