Вартість майна територіальної громади Чернівців зростає

Департаментом економіки Чернівецької міської ради проведена робота з узагальнення вартості майна, що є комунальною власністю територіальної громади м.Чернівців.

Узагальнений облік майна міської комунальної власності сформовано станом на 1 січня 2012 року на підставі прийнятих 103 звітів підприємств, установ, організацій, на балансі яких рахуються основні засоби.

Відновлювальна вартість майна територіальної громади м.Чернівці склала 6,5 млрд. грн., що на 0,7 млрд.грн. більше в порівнянні з попереднім періодом. Балансова (залишкова) вартість – 3,9 млрд.грн., що більше за показники попереднього періоду на 0,5 млрд.грн. Вартість майна збільшилася за рахунок його придбання, прийняття, зарахування, проведення оцінок земельних ділянок, індексації житлового фонду, реконструкції та капітального ремонту об’єктів нерухомості.

Станом на 01.01.2012 р. в комунальній власності міста рахується 8142 об’єкти нерухомого майна (земельні ділянки, сквери, газони, берегоукріплення, будівлі, споруди, мережі, дороги) загальною відновлювальною вартістю 6,3 млрд.грн., що становить 96,9 відсотка від загальної вартості майна. Вартість нерухомого майна зросла в порівнянні з 2010 роком на 0,8 млрд.грн.

Відновлювальна вартість рухомого майна (машини та обладнання, транспортні засоби, інструменти, прилади, інвентар та інші нематеріальні активи) складає 0,2 млрд.грн., що становить 3,1 відсотка від загальної вартості майна, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

peredplata