У Чернівцях знову пожежі. Постраждала пенсіонерка

У Чернівцях знову пожежі. Постраждала пенсіонеркаУвечері 29 березня у місті Чернівці на вул. Сторожинецькій горів житловий будинок. Загорання виникло у коридорі, у подальшому полум’я поширилося на дерев’яне перекриття будинку. Пожежу помітили сусіди та зателефонували за номером 101. 87-річна власниця будинку, котра на той момент перебувала всередині, поспішила вийти з приміщення. При виході господарка травмувалась – жінка отримала опіки лівого передпліччя – повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Для ліквідації пожежі за викликом прибули вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 1 та Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. На час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь майже повністю охопив покриття будинку. Рятувальники ліквідували пожежу та запобігли поширенню вогню у житлові кімнати, тим самим врятували будівлю від знищення. Полум’ям було пошкоджено перекриття, покриття будинку, знищено домашні речі. Лікарі надали постраждалій власниці необхідну медичну допомогу відразу на місці події.

Уранці цього ж дня у місті Вашківці Вижницького району сталася пожежа в магазині побутових товарів. Оскільки у той час він був зачинений та не працював, пожежу помітили місцеві мешканці. Через запізніле виявлення пожежі на момент прибуття рятувальників з міст Вашківці та Вижниця майже вся будівля була охоплена вогнем. Гасіння пожежі ускладнювалось наявністю великої кількості лакофарбових та легкозаймистих матеріалів серед товарів магазину. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 96 кв.м. Завдяки злагодженим діям вогнеборців від знищення було врятовано 3 будівлі – магазину, де виникла пожежа, та сусідніх продуктового магазину та салон краси.

Причини обох пожеж встановлюються.

peredplata