Нардеп Власенко у Чернівцях розкритикував реформу державного телебачення

Нардеп Власенко у Чернівцях розкритикував реформу державного телебаченняНародний депутат Сергій Власенко у Чернівцях в ефірах місцевих ЗМІ розкритикував реформу державного телебачення. Про це повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина» – повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”.

Відповідаючи на запитання телеглядача про переформатування місцевої телерадіокомпанії «Буковина» на представництво суспільного телебачення, нардеп заявив, що насправді це є «питання в системі підходу влади до свободи ЗМІ».

«Насправді влада бачить у ЗМІ таке: якщо це незалежний ЗМІ – то це загроза для влади, бо буде реально аналізувати ситуацію і говорити реальні речі, а з другого боку – це можливість впливати на свідомість людей в період виборів. Тому влада має непереборне бажання монополізувати ЗМІ», – сказав Сергій Власенко. Саме цим він пояснив перебування під тиском центральних телеканалів, які, за його словами, «перебувають у власності відомих людей». Як приклад, він навів ситуацію з телеканалом ЗІК у Львові, де говорять то про «силове захопення», то про «контроль народних дружин», то про контроль «Братства Корчинського» тощо. «Це боротьба за один із небагатьох каналів, які ще дозволяють собі говорити об’єктивні речі. Ситуація з телеканалом «Буковина» – це один із кроків у цьому напрямку», – додав депутат.

«Влада хоче монополізувати вплив на ЗМІ, і Порошенко робить це в різні способи, – сказав Власенко. – Він або купує ЗМІ, як купив припустимо телеканал «Прямий», про який відверто говорять, що це канал, куплений для президента за гроші Кононенка. Або залишає в своєму розпорядженні, як 5-й, або здійснює інші впливи. І мені здається, що за гарною ідеєю створення прогресивного телебачення у нас знову створюється вертикаль «під когось».

peredplata