Буковинці вже задекларували доходів майже на 90 мільйонів гривень

До завершення кампанії декларування доходів громадян залишилось два тижні – нагадує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Станом на 12 квітня громадяни, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, подали 1089 декларацій про майновий стан і доходи, з них 931 – чернівчанин та 158 мешканців Глибоцького району. Загальна сума задекларованих доходів складає 88,5 млн. грн.

Як розповів заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий, про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн. встигли повідомити 9 чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 12,7 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 2,13 млн. грн. задекларував 35 – річний чернівчанин. Це доходи від продажу та оренди майна.
Серед декларантів із мільйонними доходами 6 чоловіків і 3 представниці прекрасної статі. Офіційні мільйонери отримали у минулому році спадщину, доходи від продажу та оренди майна.

Загалом, найчисельніша категорія декларантів – спадкоємці. Так, з початку року 172 громадянина задекларували 6,6_млн. грн. доходів, отриманих у вигляді спадку та подарованого майна. Вже 140 чернівчан відзвітували про 4,7 млн. грн. від продажу нерухомого та рухомого майна; 77 громадян задекларували 3,9 млн. грн., отриманих від оренди.

Щоб скористатись правом на податкову знижку чернівчани вже подали 633 декларації. За поданими деклараціями містянам буде повернуто 1300 тис. грн. сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Найбільше претендентів на податкову знижку серед батьків студентів, які торік сплачували за навчання. Станом на 12 квітня вже є 448 бажаючих компенсувати частину сплаченого податку за освіту. Вже 35 мешканців столиці Буковини, які торік перераховували кошти за договорами довгострокового страхування життя, задекларували право на податкову знижку. Заощадити на іпотеці вирішили 17 чернівчан.

Важливо, що право на отримання податкової знижки діє упродовж усього 2018 року, але якщо у цьому році за наслідками 2017 року ви ним не скористаєтесь, то вже не зможете претендувати на повернення коштів, повідомив Андрій Іванович.

Задекларувати доходи можна у зручний для себе спосіб: у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації, надіслати поштою не пізніше, ніж за п’ять днів до завершення кінцевого терміну подання, а також он-лайн. Адже для зручності декларантів фіскальна служба передбачила можливість подання звіту в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.sfs.gov.ua).

Нагадуємо, що громадянам, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, слід відзвітувати до 2 травня 2018 року, включити суму отриманих протягом 2017 року доходів до загального річного оподатковуваного доходу, а також нарахувати і сплатити з цих доходів до 1 серпня 2018 року податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

peredplata