На Буковині протягом доби трапилося 9 пожеж

Увечері 17 квітня на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку у селі Ванчиківці Новоселицького району. До Служби порятунки зателефонував власник помешкання. На момент, коли він помітив пожежу, вона розповсюдилася на значну територію. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що перекриття будинку було дерев’яним. На момент прибуття пожежних підрозділів пожежа охопила 150 кв. м будівлі. Зусиллями вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини № 11, а також місцевих пожежних команд с. Костичани та с. Мамалига пожежу вдалося ліквідувати, врятувати будинок і розташовані поруч дві будівлі, не допустивши поширення вогню на них.
Вранці 18 квітня у Чернівцях, на вулиці Тарасівській загорівся припаркований поблизу житлової будівлі автомобіль «Toyota Auris». Пожежа виникла в моторному відсіку автівки. На місце було направлено відділення Державної пожежно-рятувальної частини № 1. Вогнеборці ліквідували пожежу в машині у тих межах, у яких застали на момент прибуття. Вогонь знищив два колеса, моторний відсік та оздоблення салону. За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замкнення електропроводки автомобіля.
Загалом, протягом доби на території області трапилося 9 пожеж, 3 з яких – через загорання сухої трави. Пожежі внаслідок спалення трави виникли у с. Чорногузи Вижницького району, хуторі Запша Путильського району та у Чернівцях, на вул. Прип’ятській.

Інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata