На Буковині загинув працівник. Хто винен?

Прокуратура Заставнівського району порушила кримінальну справу за фактом недотримання правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою посадовими особами одного з комунальних закладів за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

За повідомленням прес-служби прокуратури Чернівецької області встановлено, що в даній установі через недотримання вимог законодавства про охорону праці стався нещасний випадок, внаслідок якого загинула людина.

Також прокуратурою Путильського району порушена кримінальна справа за ознаками ч.1 ст.272 і ч.1 ст.172 КК України відносно одного з приватних підприємців, який займався розробкою лісодеревини. Встановлено, що при виконанні робіт підвищеної небезпеки підприємцем допущені численні порушення вимог Закону України «Про охорону праці», які призвели до створення загрози загибелі восьми працівників. До речі, їх працю він використовував протягом минулого та поточного років без укладення будь-яких трудових угод і реєстрації в Центрі зайнятості.

– За наслідками правозахисної діяльності кримінальні справи у вказаній сфері порушені також прокурорами Сторожинецького, Сокирянського, Хотинського та інших районів Буковини, – резюмує начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР. – Адже питання забезпечення законності у сфері охорони праці перебуває на постійному контролі органів прокуратури. Так, лише протягом першого кварталу 2012 року з метою захисту проголошених Конституцією та Законом України «Про охорону праці» прав громадян, зокрема на захист їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності, було порушено десять кримінальних справ у цій сфері. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб органів державного контролю, які допустили порушення вимог законодавства у своїй роботі.

peredplata