До адмінвідповідальності притягнуто чиновника райради за порушення антикорупційного законодавства

На Буковині співробітники спецпідрозділу СБУ в Чернівецькій області виявили факт та склали адміністративний протокол щодо порушення антикорупційного законодавства з боку високопосадовця однієї з районних рад краю.

Встановлено, що перебуваючи на керівній посаді органу місцевого самоврядування, чиновник, використовуючи надані йому повноваження, витратив кошти цільового фонду районної ради у сумі понад 6 тис. грн. для оплати освітніх послуг, пов’язаних з отриманням ним наукового ступеня в одному з українських вузів.

Районний суд, розглянувши протокол та матеріали адміністративної справи, своєю постановою визнав, що посадовець всупереч інтересам служби і держави, з корисливих мотивів, в порушення вимог законодавства України неправомірно оплатив за рахунок бюджетних коштів своє навчання, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища) та ч. 1 ст. 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Чиновник свою провину не визнав, проте Апеляційний суд, розглянувши апеляцію на постанову суду першої інстанції, скаргу залишив без задоволення. На порушника накладено штраф – 2550 грн. та його зобов’язано повернути кошти, витрачені на навчання, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata