Пенсійна служба Буковини завершила перерахунки пенсій колишнім силовикам

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким інших категоріям осіб” впродовж березня-квітня поточного року в органах Пенсійного фонду України тривала кропітка робота щодо забезпечення проведення перерахунку пенсій колишнім силовикам.
Перерахунки проводились на підставі довідок про оновлене грошове забезпечення за займаною посадою на день звільнення, які видавались уповноваженими структурними підрозділами тих силових міністерств та відомств, де особи проходили службу.
Значна частина пенсіонерів Буковини ще в березні поточного року отримала виплату перерахованих сум пенсії з січня 2018 року, а у квітні – фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, відповідальні за питання пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян, завершили опрацювання довідок. Отож понад 8 тисячам пенсіонерів нашого краю з 10 силових міністерств та відомств проведено перерахунки пенсії по довідках, що надійшли до пенсійної служби Буковини. На забезпечення виплати даного перерахунку додаткова потреба в коштах склала майже 39,5 млн. грн. За результатами перерахунків пенсії зросли в середньому на майже 1300 грн.
Інформуємо, що за нормами згаданої постанови з січня поточного року проводиться виплата 50 відсотків суми підвищення перерахованих пенсій колишнім військовослужбовцям та деяким іншим особам, отже пенсійні виплати буковинців й надалі зростатимуть. За рішенням Уряду із січня 2019 року виплата підвищених пенсій буде проводитись у розмірі 75 відсотків від суми підвищення пенсії, визначеної станом на 1 березня 2018 року. Крім того, після виділення коштів з державного бюджету, здійснюватимуться й виплати перерахованих пенсій колишнім працівникам міліції за 2016-2017 роки, зокрема, у 2019 році – щомісяця окремою сумою у розмірі 50 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за вказаний період.
Консультації “військові” пенсіонери можуть отримати у сервісному центрі Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Алма-Атинська, 9 а, каб. 1, зателефонувавши до “Контакт-центру” за номером 51-83-01 та через відеозв’язок за адресою voenpens.chernivtsy
Інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області .

peredplata