ДСНС у Чернівецькій області звертається до батьків

Шановні мешканці міста Чернівці!
Будьте обережні з вогнем –не залишайте дітей дошкільного віку без нагляду, бережіть власне життя, адже це найдорожча цінність, яку ми маємо!
Надзвичайні ситуації завдають чимало лиха людям та навколишньому середовищу, несучи з собою значні матеріальні, екологічні збитки, а часто й людські жертви. Найбільш поширеними надзвичайними ситуаціями з усіх існуючих категорій є пожежі, адже вони мають значну чисельність, ареали поширення та несуть з собою численні збитки. Основним видом пожеж є – пожежі в побутовому секторі.
Ріст пожеж, зокрема у нашому місті, вражає. З початку року в місті Чернівці виникло 138 пожеж, виявлено 1 загиблий.
Однією з основних причин такої сумної статистики є те, що більшість наших громадян, коли чують інформацію про пожежі, думають, що вони відбуваються десь, у когось, а зі мною, мовляв, цього ніколи не станеться, але, на превеликий жаль, це не так. Найпоширенішою причиною пожеж є необережне поводження з вогнем, іншими словами – це наша легковажність і недбалість. Пояснення цьому дуже просте: до того, що нас оточує в повсякденному житті, ми звикаємо і не приділяємо належної уваги, а вогонь такого ставлення до себе не прощає.
Окремо наголошуємо на причинах пожеж внаслідок дитячих пустощів з вогнем. Дуже важливо, щоб діти знали, як поводитися в умовах пожежі.

Інформує Управління ДСНС у Чернівецькій області.

peredplata