Якість відпочинку та оздоровлення буковинських дітей обіцяють підвищити

Під керівництвом першого заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгія Галиця сьогодні, 5 квітня, відбулося чергове засідання обласної координаційної ради з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року.
Про організацію і план заходів літньої оздоровчої кампанії 2012 року в ході засідання координаційної ради виступив начальник управління у справах сімї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Довганич, а голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський вів мову про шляхи взаємодії між облдержадміністрацією та обласною радою профспілок, спрямованої на підвищення соціальних стандартів оздоровлення дітей влітку поточного року.

Члени обласної координаційної ради в ході обговорення цих питань затвердили мережу закладів оздоровлення та відпочинку і детальний план заходів щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей у цьому році. Також було створено комісію для проведення перевірки готовності до роботи закладів оздоровлення та відпочинку у складі представників управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної державної санітарно-епідеміологічної станції, управління Держтехногенбезпеки, обласної інспекції з питань захисту прав споживачів, управління Держгірпромнагляду.

Георгій Галиць відзначив, що цьогоріч питання літнього відпочинку та оздоровлення дітей повинні розглядатися з урахуванням досвіду минулого року, насамперед задля уникнення недоліків, які мали місце. «Ми маємо значно підвищити якість літнього відпочинку буковинських дітей, – сказав Георгій Галиць. – Тож необхідно сьогодні активізувати зусилля і профспілок, і власників літніх таборів при підтримці органів місцевої влади. Особливу увагу необхідно приділити під час оздоровчої кампанії 2012 року дітям соціально-вразливих категорій». Георгій Галиць довів до відома членів координаційної ради, що питаннями оздоровлення та відпочинку дітей надалі займатиметься заступник голови облдержадміністрації Віталій Темерівський, який веде соціально-гуманітарні питання.

На завершення засідання голова обласної ради профспілок Володимир Шкварковський вручив нагороди учасникам всеукраїнського огляду профспілок і трудових колективів за кращу організацію оздоровлення дітей влітку 2011 року.

За час літньої оздоровчої кампанії 2011 року оздоровленням та відпочинком було охоплено 53 тис. 577 дітей області. У тому числі, відпочинком у 390 пришкільних та 11 наметових таборах, охоплено 45 тис. 494 дітей.
Оздоровленням було охоплено 8 тис. 83 дітей, а саме: у 14 позаміських оздоровчих стаціонарних закладах області за звітний період оздоровилось 6 тис. 366 дітей, 350 дітей – в таборі «Альбатрос» с. Рибаківка Миколаївської області, 302 – в Міжнародному дитячому центрі «Артек» та 97 дітей – у «Молодій Гвардії», що в Одесі. За рахунок профспілкових та спонсорських коштів було оздоровлено 968 дітей. Влітку 2011 року у Чернівецькій області відпочинком та оздоровленням було охоплено 39 тис. 300 дітей пільгових категорій, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata