Як виправити помилки у звіті про суми податкових пільг

За інформацією сектору організації роботи Чернівецької ОДПІ порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.

Відповідно до п.1 Порядку №1233 він є обов’язковим для виконання суб’єктами господарювання, які відповідно до Податкового кодексу України не сплачують податки та збори до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг.

Пунктом 3 Порядку №1233 визначено, що звіт про суми податкових пільг подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Форма Звіту про суми податкових пільг визначена додатком до Порядку №1233.

Порядок визначення сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, затверджений наказом ДПА України від 29.03.2011 №167.

Оскільки формою Звіту про суми податкових пільг та Порядком визначення сум податків та зборів, не сплачених платником до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, не передбачений механізм подання уточненого звіту, та враховуючи те, що зазначений звіт складається наростаючим підсумком з початку року, допущені помилки слід виправляти у черговому Звіті про суми податкових пільг у межах року. Виправлення помилок у Звіті про суми податкових пільг не призводить до нарахування штрафних санкцій.

peredplata